Ринок залишається пригніченим: Огляд фондового ринку за тиждень (24-28 березня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок залишається пригніченим: Огляд фондового ринку за тиждень (24-28 березня)

Фондовий ринок
274
Незважаючи на нейтрально-позитивний настрій на біржах Європи та США 24-28 березня, український фондовий ринок залишався пригніченим.
За підсумками тижня, індекс ПФТС втратив близько 2,5-3%. Відзначається уповільнення темпів падіння ринку, однак вітчизняний фондовий ринок продовжує рухатися проти загального тренду на світових площадках.
"У вівторок індекс закрився з невеликим ростом, але вже в середу знову різко пішов униз і подолав позначку в 1000 пунктів, що в Україні вважають психологічною межею. Подолавши 1000 пунктів, індекс ПФТС продовжив знижуватися.
Навіть у середу на позитивних настроях на американських і європейських біржах, котирування більшості найбільш ліквідних акцій знизилися до рівня літа-осіни 2007 року", - відзначила аналітик КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна"Катерина Лепенічева.
"Основними рушійними силами для українського фондового ринку залишаються спекулятивні операції окремих брокерських компаній і фіксування прибутків деякими нерезидентами. На наш погляд, на сьогодін на ринку "накопичилася" велика кількість позитивних новин, на які ринок не реагував через падіння під тиском песимістичних настроїв на світових фондових площадках. Серед внутрішніх факторів, негативно на ринок може вплинути тільки політична "плутанина" у країні, і викликані нею корпоративні конфлікти на низці підприємств із великою державною часткою", - відзначила аналітик.
"Починаючи з наступного тижня українські підприємства будуть публікувати виробничі та фінансові дані за третій місяць і за перший квартал в цілому, що може "розбудити" ринок і змусити його змінити тренд. Ми чекаємо позитивних результатів у металургійній, машинобудівній, добувній та іншій галузях", - вважає Лепенічева.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас