З цінами в Києві все в порядку? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З цінами в Києві все в порядку?

Аграрний ринок
431
Державна інспекція з контролю за цінами в Києві, відповідно до наданих повноважень із метою здійснення постійного контролю над цінами на споживчому ринку міста, проводить перевірки суб'єктів господарювання на предмет дотримання порядку встановлення і застосування роздрібних цін і торговельних надбавок на окремі види продовольчих товарів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, установлених Київською міською державною адміністрацією.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, розпорядженням, що підписав Київський міський голова Леонід Черновецький, були встановлені граничні торговельні надбавки до оптових цін виробників на борошно, макаронні вироби, крупи, цукор - 12%, яловичину, свинину хліб і хлібобулочні вироби - 15%, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію рослинну, м'ясо птиці - 10%.
Аналіз результатів моніторингу цін на продовольчі товари показує, що з початку року відбувалося поступове підвищення цін від 1 до 7 відсотків, а значне цінове зростання у роздрібній торгівлі почалося в основному з лютого місяця 2008 року. Однак є й позитивні тенденції зменшення роздрібних цін.
Як показав аналіз оперативних даних моніторингу цін у торговельній мережі, станом на 20.03.2008 р. у порівнянні із цінами станом на 29.02.2008 р., зменшився рівень роздрібних цін на: молоко жирн. 2,5%. - з 4,15 грн. до 4,11 грн. за 1 л, або на 0,7%; на яйця курячі - з 7,34 до 7,13 грн. за дес., або на 3%; на цукор пісок - з 3,81 до 3,74 грн. за 1 кг, або на 1,9% та інші.
Крім того, як підкреслюють у КМДА, у порівнянні із середніми цінами по Україні ціни на основні види хліба в Києві - одні з найнижчих. Київська міська державна адміністрація покриває збитки виробництва хліба ВАТ "Київхліб" і виробництва борошна ЗАТ "Київмлин". Це сприяє стабільно низьким цінам на хлібобулочні вироби в столиці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас