Грецький Alpha Bank викупить 90% акцій "Астра банку" за 9 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький Alpha Bank викупить 90% акцій "Астра банку" за 9 млн євро

Фондовий ринок
183
Грецький Alpha Bank досяг угоди з акціонерами українського "Астра банку" про придбання 90% акцій останнього.
Вартість операції оцінена в 9 млн євро. Таке повідомлення міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі Alpha Bank. Наслідком цієї операції стане вихід грецького банку на ринок України, що розвивається.
Решта 10% залишаються за акціонерами "Астра банку", які також стають партнерами Alpha Bank.
"Астра банк" планує охопити філіальною мережею всю Україну. До кінця 2008 р. він має намір відкрити на території цієї країни 50 відділень. На ці цілі акціонери мають намір виділити 130 млн євро.
Нагадаємо, вчора заступник голови правління Національного банку України Анатолій Шаповалов повідомив про те, що грецький Alpha Bank отримав дозвіл від НБУ на купівлю українського "Астра банку". Він зазначив, що відповідне рішення було ухвалене напередодні на засіданні НБУ. "Вони купують 80 або 90% статутного фонду, тобто переважна більшість голосуючих акцій", - сказав Шаповалов.
Таким чином, Alpha Bank став другим грецьким банком, що вирішив придбати українську фінансову установу. Як повідомлялось в травні 2007 р. грецький Piraeus Bank підписав угоду про покупку 78% українського Міжнародного комерційного банку (ICB). Ціна операції була визначена в 58,56 млн дол.
Необхідно зазначити, що за станом на липень 2007 р. іноземні інвестори скупили третину банківського ринку в Україні. За даними Асоціації українських банків, їх частка склала від 28 до 30%. З 10 провідних банків країни, капітал яких складає майже половину банківського сектора, були продані 4. Серед них - "Укрсоцбанк", "Укрсиббанк", "Аваль", ОТП.
Alpha Bank - один з найбільших банків Греції, заснований у 1879 р. Крім операцій всередині країни, веде справи в Південно-Східній Європі, зокрема в Румунії, Болгарії, Сербії та Албанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас