АМКУ оштрафував нафтотрейдерів ТД "Контініум-Галичина" і НК "Альфа-Нафта" на 60 тис. грн кожного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів ТД "Контініум-Галичина" і НК "Альфа-Нафта" на 60 тис. грн кожного

Енергетика
511
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував великих українських нафтотрейдерів: ТОВ "Торговий дім "Контініум-Галичина" (Луцьк) і ТОВ "НК "Альфа-Нафта" (Київ) на 60 тис. грн кожного за встановлення в другій половині минулого року завищених цін на дизельне паливо у Волинській області, де вони займають домінантне становище.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", представники компаній погодилися з таким рішенням і повідомили, що не будуть заперечувати його в суді.
Голова АМКУ Олексій Костусєв відзначив, що штрафи можуть бути ще переглянуті і "знижені на порядок", тому що компанії сприяли розслідуванню та вчасно надавали інформацію.
Напередодні комітет анонсував, що на засіданні в четвер ухвалить рішення щодо накладення "багатотисячного штрафу" за антиконкурентну змову двох відомих нафтотрейдерів. Відповідно до законодавства, розмір штрафу може становити до 10% річного доходу.
ТОВ "ТД "Контініум-Галичина" працює за ліцензійним договором на використання торговельної марки WOG, а власником АЗС виступає "Західна нафтова група", що на початку 2006 року отримала право купити понад 50% у статутному капіталі ТОВ. Мережа АЗС компаній оперує під торговельною маркою WOG і нараховує 337 комплексів. Групу "Контініум" контролює колишній народний депутат Ігор Єремеєв.
НАК "Альфа-Нафта" також є одним з найбільших нафтотрейдерів в Україні. За інформацією джерела, близького до керівництва компанії, вона контролює "Суми-Петроль", ВАТ "Житомир-", "Чернівці-", "Чернігів-", "Миколаїв-", "Хмельницьк-", "Кіровограднафтопродукт" і "Севастопольнафтопродуктсервіс", а також волинську мережу "Мавекс" і невеликі мережі в Закарпатті і Черкаській області
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас