Shell планує виробляти бензин із цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell планує виробляти бензин із цукру

Енергетика
278
Компанія Royal Dutch Shell працює над процесом з перетворення цукру в синтетичний бензин, а не в етанол, і розраховує провести комерційну демонстрацію через два роки, повідомляє Financial Times.
У середу найбільша в Європі нафтова компанія оголосила про створення спільного підприємства з американською компанією біотехнологій Virent, що знаходиться у Вісконсині. Вона заявила, що результати перших досліджень, що тривали рік, виявилися кращими, ніж очікувалося, за критеріями витрат і кількості продукту.
Ця ініціатива є черговою інвестицією Shell у технології з виробництва біопалива "другого покоління". Його складніше проводити, але воно дозволяє уникнути деяких проблем, властивих таким видам біопалива як етанол із зерна.
Поки жодна з інвестицій Shell не була доведена до комерційного виробництва. Греєм Суїні, віце-президент компанії з нових видів палива, заявив, що, очевидно, не всі інвестиції будуть успішними, але важливо, щоб кожна з них була доведена до завершення дослідницького етапу, коли компанія зможе вирішити, чи є та чи інша технологія комерційно життєздатною
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас