Індія, Японія та Італія можуть допомогти в будівництві газопроводу з Африки в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія, Японія та Італія можуть допомогти в будівництві газопроводу з Африки в Європу

Енергетика
122
Індійські, японські та італійські компанії можуть взяти участь у будівництві газопроводу з Африки через пустелю Сахара і Середземне море в Європу, повідомило агентство Bloomberg.
Як заявив голова та головний виконавчий директор Sonatrach Мохаммед Мезіан, витрати на газопровід довжиною 4 тис. 127 км складуть $14 млрд. Він відмовився назвати компанії, зацікавлені в інвестуванні коштів або в участі в проекті.
Алжирська компанія Sonatrach є найбільшим виробником природного газу в Африці.
Офіційні представники Алжиру і Нігерії "обговорюють, як утримувати цей трубопровід і знайти банки для фінансування", сказав М.Мезіан, додавши, що "проект вимагає великої підготовки".
Алжир і Нігерія, імовірно, дійдуть згоди про Транссахарський трубопровід цього року, а перекачування газу по ньому почнеться в 2015 році, заявив голова Sonatrach. Газопровід пройде з дельти ріки Нігер через Нігерію і Нігер в Алжир, а потім по дну Середземного моря в Іспанію, звідки, можливо, буде прокладене відгалуження в Італію.
ВАТ "Газпром" (РТС: GAZP) не планує приєднуватися до проекту після того, як російська компанія і Sonatrach відмовилися від продовження підписаного влітку 2006 року меморандуму про взаєморозуміння, тому що не змогли домовитися про спільні проекти, заявив М.Мезіан.
"Ми не досягли яких-небудь рішень щодо інвестицій, і меморандум помер" торік, сказав він.
Алжир є найбільшим виробником природного газу в Африці, а Нігерія займає в регіоні перше місце з видобутку нафти
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас