Продан: Уряд затвердив уточнені плани приватизації акцій 4-х генкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Уряд затвердив уточнені плани приватизації акцій 4-х генкомпаній

Енергетика
262
Уряд України має намір продати 60%+1 акція ВАТ "Дніпро-", ВАТ "Донбас-", ВАТ "Захід-" і ВАТ "Центренерго" стратегічним інвесторам, а міноритарні їхні пакети в розмірі від 10% до 26% реалізувати потім на біржових торгах.
Це закріплено уточненими планами розміщення акцій цих енергогенеруючих компаній, які Кабінет міністрів затвердив на засіданні в середу, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан журналістам по закінченні засідання.
За його словами, уряд також вніс зміни в Енергетичну стратегію України на період до 2030 року, що передбачають прискорену приватизацію енергогенеруючих компаній.
"Вони передбачають термінову приватизацію генкомпаній, виходячи з того стану речей, що є: необхідності залучення інвестицій і забезпечення енергетичної безпеки України", - сказав міністр.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент Національної акціонерної компанії (НАК) "Енергетична компанія України" Володимир Зіневич, уточнений план приватизації припускає продаж 60%+1 акція генкомпаній стратегічному інвесторові з низкою інвестиційних зобов'язань.
Він також уточнив, що пакети, що залишилися, після підвищення ефективності діяльності генкомпаній будуть продані на біржових торгах.
Як повідомлялося, уряд України своїми рішеннями від 19 березня включив пакети акцій теплових енергогенеруючих компаній ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго" і "Центренерго" у розмірі 60%+1 акція в перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2008 році, і доручив передати їх Фонду державного майна.
У цей час "Енергокомпанії України", створеній в 2004 році, належить 85,77% акцій "Донбасенерго", 78,29% акцій "Центренерго", 76,04% акцій "Дніпроенерго" і 70,1% акцій "Західенерго".
Уряд доручив Міністерству палива та енергетики передати по 60%+1 акція цих компаній ФДМ, а решту акції залишити в статутному фонді НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас