Долар та євро ведуть локальні бої на макроекономічних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та євро ведуть локальні бої на макроекономічних даних

Валюта
673
Долар знову ослабнув проти ієни на азіатських торгах, але трохи відвоював свої позиції проти євро. Макроекономічні дані продовжують відігравати основну роль у змінах валютних курсів.
Долар торгувався біля позначки в 99,96 ієн після полудня в Токіо, ослабшавши з 101,01 ієн увечері в Нью-Йорку. При цьому євро відступив від своїх позицій, узятих напередодні, ослабнув до $1,5623 з $1,5647. За станом на 9:45 по Москві, за єдину європейську валюту давали $1,5588, що на 62 пункту менше, ніж напередодні.
Напередодні дані по споживчій упевненості буквально розтерзали американський долар, тому що показали різке зниження. За інформацією Conference Board, показник упав нижче 65 пунктів, хоча прогнозувалося зниження до 73,5. Втім, ще сильніший вплив на долар зробили дані за вартістю житла в США в 20 найбільших містах. За інформацією агентства SNP, вартість житла впала у всіх 20 міських утвореннях, а загальне зниження виявилося більше 10% у річному вираженні.
На думку багатьох учасників ринку, якщо тиск макроекономічних даних продовжиться, то в долара вкрай мало шансів на те, щоб зміцнитися. Згідно з прогнозами, замовлення на товари тривалого користування в лютому виросли на 0,8% у порівнянні з падінням на 5,1% у січні. Продажі нових будинків навпаки знизилися за лютий на 1,7%-2,2%.
На євро також здійснюється серйозний тиск, що змушує єдину європейську валюту слабшати проти своїх конкурентів. Євро опускався до 77,85 пенсів за британський фунт стерлінгів з 78,00 пенсів напередодні. Очікується, що дані Ifo institute по діловій упевненості в германії покажуть зниження індексу до 103,5 у березні з 104,1 у лютому.
Втім, очікується, що президент ЄЦБ Жан Клод Тріше знову заявить, виступаючи перед законодавцями Європи, що інфляція залишається головною турботою, а зниження ставки поки не передбачається. Незважаючи на це, економісти очікують, що ЄЦБ піде на зниження ставки на 25 базисних пунктів уже в першій половині 2008 року, а під кінець року опустить її ще на 25 базисних пункти до 3,5%.
Все-таки позиції долара продовжують залишатися слабкими, Долар індекс, що порівнює американську валюту до шести валют основних торговельних партнерів, знизився сьогодні до 72,104 з 72,276 напередодні. Ф'ючерси на рішення ФРС залишилися без змін, вказуючи на 28% імовірності зниження ставки на 0,5 процентного пункту у квітні.
Якщо взяти до уваги, що за два дні долар втратив майже 3 центи проти євро, те настільки помітне зниження наштовхує на думку, що ймовірність технічної корекції досить висока. Безумовно, багато чого визначатиметься макроекономічними даними, а також ситуацією на фондових ринках. Якщо привабливість американських активів продовжить рости, то долар відновить свій ріст, навіть на фоні далеко не найсприятливіших макроекономічних даних
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас