Тимошенко обіцяє зупинити інфляцію за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко обіцяє зупинити інфляцію за півроку

Казна та Політика
303
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд за півроку зупинить зростання інфляції.
Про це вона заявила на розширеному засіданні Кабміну. "Уряд подолає інфляцію за півроку", - сказала Тимошенко.
За її словами, півроку необхідно, щоб "угамувати інфляційні показники". "Протягом двох місяців по 32 споживчим позиціям стабілізуються ціни. Ми вже маємо позитивні тенденції, коли ціна такого продукту, як масло соняшникове, вчора нарешті стабілізувалась", - сказала вона.
Говорячи про перші 100 днів роботи нового уряду, прем'єр-міністр повідомила, що надходження основних податків до держбюджету виросли на 62% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За її словами, обсяг відшкодування ПДВ виріс на 76%. "Це десятки мільярдів гривень, які ми можемо використовувати на розвиток економіки України", - сказала Тимошенко.
Крім того уряду вдалось вивести з тіньового сектору економіки процеси узгодження з землею та надрами України. "На базі детінізації ми вивели на прозорі процеси узгодження із землею, з надрами України. Ми все, що роздане, помалу повертаємо в державу", відзначила Тимошенко. Вона також відзначила, що кожна ліцензія на право користування надрами України або землею видаватиметься виключно на законних основах.
Також уряд ліквідовував "зрівнялівку" в пенсійному забезпеченні. За її словами, уряд провів масштабну диверсифікацію пенсії залежно від стажу громадян, від розміру середньої зарплати. Прем'єр також відзначила, що пенсійне забезпечення громадян виросло на 37%. "У Україні залишилися мало пенсіонерів, які отримують однакову пенсію, тому що ми скорегували її до гривни", - сказала Тимошенко. Вона додала, що пенсіонерам в середньому додано до пенсії від 50 до 200 грн.
Серед іншого прем'єр пообіцяла з 1 квітня 2008 р. збільшить пенсії до рівня прожиткового мінімуму. За її словами, в Україні на сьогодні налічується 2 млн громадян, розмір пенсій яких нижчий за прожитковий мінімум. Тимошенко також додала, що уряд передбачив збільшення пенсії у разі втрати годувальника в 1,7 рази.
Важливим досягненням нового уряду Тимошенко назвала і збільшення виплат при народженні дитини. Вона нагадала, що при народженні першої дитини передбачено 12 тис. 240 грн, другу дитину - 25 тис. грн, третю дитину - 50 тис. грн.
Прем'єр-міністр також пообіцяла з 1 квітня ц.р. збільшити допомогу багатодітним сім'ям, дітям до 6 роки на 44%, з 6 до 18 років - на 82%.
Головним же досягненням нового уряду за 100 днів роботи Тимошенко назвала приєднання України до СОТ і підписання розширеної угоди про співпрацю України та ЄС. "Ми в стислі терміни розпочали переговорний процес з ЄС про створення зони вільної торгівлі, ми підписали розширену угоду співпраці України та ЄС. Це все підтверджує, що Україна стає невід'ємною частиною функціонування світового суспільства", - сказала прем'єр. Також, за її словами, за 100 днів роботи уряду вдалося скласти "збалансований національний план підготовки до Євро-2012". "Є всі шанси, що Україна до такої події буде готова в строк", - додала Тимошенко.
Ще одним з головних досягнень уряду за 100 днів його роботи є ліквідація тіньових схем постачань газу. Початок цим схемам був покладений в 2004 р., коли був розірваний зв'язок між вартістю газу і ставкою тарифу за його транзит, додала прем'єр.
Виступаючи на засіданні прем'єр-міністр також висловила думку про те, що співпраця з Радою інвесторів дасть відповіді на всі питання, що стоять перед бізнесом. Вона підкреслила, що Радою будуть розроблені законопроекти, яких давно чекають інвестори. "Це будуть не ті закони, які раніше писалися продажними політиками для своїх окремих корпорацій", - сказала прем'єр. На її думку, прийняти вказані закони парламент може за 1-2 місяці.
Тимошенко також озвучила прогноз урожаю зернових на цей рік, повідомивши, що він складе 40 млн т. по оцінках Мінагрополітики. "А згідно таємним очікуванням міністра цей показник буде ще більший - 50 млн т. Це буде той урожай, про який ми в колишні роки навіть не могли мріяти", - сказала прем'єр.
У той же час Тимошенко заявила, що процес приватизації в Україні знаходиться на межі зриву. За її словами, цьому сприяють політичні опоненти нинішнього уряду, мета яких - перешкодити продовженню виплат знецінених внесків Ощадбанку СРСР, а також перешкодити впровадженню прозорих процедур приватизації. "Це робиться для того, щоб зривати приватизацію від цілого ряду стратегічних підприємств, які ми плануємо. Їх мета - передати ці підприємства тіньовим власникам, яким ці підприємства пообіцяли, які чекають своєї години, щоб прийти і забрати ці підприємства за безцінь", - заявила Тимошенко.
При цьому прем'єр-міністр назвала "нахабним політичним саботажем" зменшення виплат вкладникам Ощадбанку СРСР в регіональних відділеннях Ощадбанку. Вона підкреслила, що внески Ощадбанку є приватною власністю громадян і повинні відшкодовуватися в повному обсязі, як це і було заявлено - 1000 грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас