Знайдено тіла двох моряків затонулого українського буксиру "Нафтогаз-67" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено тіла двох моряків затонулого українського буксиру "Нафтогаз-67"

158
Рятувальники виявили і підняли на поверхню тіла двох моряків з 18 зниклих безвісти після катастрофи українського буксира "Нафтогаз-67" у Гонконгській протоці, повідомив телеканал "НТН" у вівторок увечері.
Як повідомив журналістам перший заступник міністра транспорту та зв'язку України Василь Шевченко, стан тіл дозволяє встановити особи загиблих, однак поки він не готовий назвати їхні імена.
Міністерство з питань надзвичайних ситуацій України повідомляє, що станом на 7.00 ранку середи пошуково-рятувальні роботи тривають. Положення судна стабілізоване, зупинене його подальше занурення в намул. Водолази проводять обстеження внутрішніх приміщень судна, де можуть знаходитися члени екіпажа.
У вівторок у Гонконг прибула група експертів з України на чолі з першим заступником міністра транспорту та зв'язку Шевченком, від МНС у складі групи - заступник міністра Болотських.
Як повідомлялося, 22 березня ввечері в Південно-Китайському морі в протоці між найбільшим тут островом Лантау і Новими територіями Сянгана (Гонконгу), приблизно на відстані 4 кілометрів східніше аеропорту Чек Лап Кок в умовах туману відбулося зіткнення українського судна "Нафтогаз-67" з величезним китайським суховантажем "Яохай". У результаті катастрофи українське судно, одержавши 4-метрову пробоїну, затонуло протягом декількох хвилин. Сім членів екіпажа - 6 громадян України і 1 громадянин Китаю - урятовані. Пошук інших продовжують вести підрозділи морської поліції і протипожежної безпеки Гонконгу. Підводники виявили судно на глибині 35 метрів у переверненому вигляді, але під час багаторазових занурень відшукати доступний вхід усередину нього так і не змогли.
Розпорядженням Кабінету міністрів України №499-р від 23 березня 2008 року створена комісія з розслідування причин аварії транспортно-буксирного судна "Нафтогаз-67", керівником якої є міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський. Ситуація перебуває на контролі МНС і Департаменту консульської служби МЗС України
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас