Експерт: Уряд України не повинен втручатися в діяльність ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Уряд України не повинен втручатися в діяльність ринку нафтопродуктів

Енергетика
119
Уряд України не повинен втручатися в діяльність ринку нафтопродуктів, щоб не дестабілізувати ситуацію.
Таку думку РБК-Україна висловив директор енергетичних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Володимир Саприкін.
"Українському уряду поки нічого не потрібно робити (щодо врегулювання ціни на нафтопродукти). Це той максимум, який від нього вимагається. Не втручатися в діяльність ринку, щоб не дестабілізувати ситуацію", - сказав він.
Саприкін зазначив, що сьогоднішнє подорожчання нафтопродуктів в Україні є наслідком світових тенденцій. Ціни на нафту на світових ринках росли останні роки і минулого тижня побили всі рекорди, і це не може не позначитися на українському ринку, підкреслив він.
Говорячи про меморандум між Кабміном і компаніями, які здійснюють діяльність на внутрішньому ринку нафти і нафтопродуктів, який готується до підписання, експерт зазначив, що документ не міститиме фіксованих цін на нафтопродукти і передбачає застосування формули для їхнього розрахунку.
"У меморандумі буде зазначено, що уряд обіцяє не втручатися в діяльність ринку, а компанії не підвищувати невиправдано ціни на нафтопродукти. Це позитив для ринку", - сказав Саприкін.
Експерт не став робити довгострокових прогнозів на зростання цін на нафтопродукти в Україні, оскільки на світовий ринок нафти впливають десятки чинників, які можуть змінити ситуацію будь-якого моменту. При цьому він зазначив, що до кінця березня ц.р. в Україні продовжуватиметься зростання цін на нафтопродукти в межах 3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас