Ющенко заявляє, що Україна заборговувала Росії за газ 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко заявляє, що Україна заборговувала Росії за газ 2 млрд дол.

Енергетика
259
Президент Віктор Ющенко заявляє, що на сьогодні Україна заборговувала Росії 2 млрд. доларів за спожитий з початку року газ. Про це він сказав на прес-конференції в Криму.
Ющенко висловив співчуття, що влада не змогла вирішити це питання. "На жаль, владою, компетентною владою, досі не дана відповідь", - сказав він.
Президент також повідомив, що доручив уряду і прем’єр-міністру невідкладно сформувати директиви і відправити делегацію до Москви для переговорів.
Ющенко висловив переконання, що ці переговори повинні початися вже на цьому тижні. На його думку, на них повинно йтися про обсяг і умови постачань газу в 2008 році.
Глава держави зазначив, що на політичному рівні ці питання були вирішені в рамках переговорів між президентами України і Росії. Ющенко назвав ці домовленості знаковими для двох сторін, користуючись нагодою подякувавши російській стороні і експертам, які брали участь у переговорах.
Проте, за словами Президента, реальна ситуація виявилася не такою простою і оптимістичною, як на рівні політичних домовленостей.
Ющенко також зазначив, що недавно мав розмову з Президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було підтверджено, що згадані домовленості керівників держав залишаються в силі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас