Дипломати США на вимогу білоруської сторони залишають Мінськ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломати США на вимогу білоруської сторони залишають Мінськ

Казна та Політика
195
Ряд дипломатів США на вимогу білоруської сторони залишають Мінськ. Про це передає телеканал "Вєсті".
"Тимчасовий повірений у справах США в Білорусії Джонатан Мур, який сьогодні був викликаний до білоруського МЗС, повідомив про те, що відповідно до вимог білоруської сторони про вирівнювання на паритетній основі чисельності дипломатичних представництв Білорусії і США на території один одного, відповідна кількість американських дипломатів залишає Білорусію", - сказали в МЗС республіки.
7 березня офіційний Мінськ відкликав свого посла із США і запропонував послові Сполучених Штатів в Білорусії також покинути республіку для консультацій. До 12 березня глава американської дипмісії Карен Стюарт відбула до Вашингтона, а 17 березня МЗС Білорусії рекомендував скоротити штат посольства США в Мінську.
На недавньому брифінгу прес-секретар білоруського зовнішньополітичного відомства Андрій Попов сказав про необхідність на паритетних основах вирівняти рівень дипломатичної присутності США в Білорусії і, відповідно, Білорусії в Сполучених Штатах. "Такі можливості Віденська конвенція надає в повному обсязі, - сказав Попов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас