З ціною на бензин вирішать в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З ціною на бензин вирішать в середу

Енергетика
297
В уряді запевняють, що паливо подешевшає, нафтовики натякають, що це далеко не факт.
У середу Кабмін і провідні нафтотрейдери України повинні підписати меморандум, що, зокрема, визначить порядок розрахунку "справедливої ціни" на бензин. Принаймні, так обіцяють у Мінпаливенерго.
За обіцянками уряду, після цього ціни повинні знизитися. Але, як роз'яснив нам виконавчий директор консалтингової компанії UPECO Сергій Куюн, це ще не факт.
У переглянутій формулі її розрахунку нафтовики та уряд хочуть збільшити, наприклад, такі "накрутки" на ціну бензину і дизпалива, як витрати на перевезення та підвищення зарплати персоналу, які не змінювалися з 2006 року. "Тому, якщо зараз підрахувати за новою формулою нинішню ціну А-95 (5,80-6,0 грн./л) на заправках, то вона виявиться навпаки - вищою на 8-10 коп. Але, з огляду на те, що документ ще не підписаний, а світові ціни на нафту протягом трьох останніх днів упали з $110 до $100 за барель (160 л), є шанс, що до кінця квітня "горючка" подешевшає на 10-15 копійок. Але це тільки за умови, звичайно, що ціни на нафту збережуться на рівні $100 за барель", - вважає Куюн.
Опитані нами представники нафтових компаній підтвердили "Сьогодні", що готові підписати меморандум, щоправда, чесно зізнаються, що ціни від цього автоматично не знизяться - тільки якщо на світовому ринку паливо подешевшає.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас