АМКУ порушив серію справ проти крупних нафтотрейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив серію справ проти крупних нафтотрейдерів

Енергетика
218
Антимонопольний комітет України (АМКУ) за результатами аналізу ситуації на ринку нафтопродуктів порушив серію справ про порушення конкурентного законодавства найбільшими нафтотрейдерами, що працюють на загальнодержавному ринку.
Як повідомила прес-служба комітету в понеділок, деталі порушених справ голова АМКУ Олексій Костусєв оголосить на прес-конференції у вівторок.
"Під час заходу буде заявлено про прийняті і заплановані заходи комітету, зокрема, відносно взаємодії із правоохоронними органами в рамках розслідування та пропозиції щодо стабілізації ситуації на цих ринках", - відзначається в прес-релізі АМКУ.
Комітет поки не уточнює назви компаній, відносно яких порушені справи.
Як повідомлялося, Міністерство палива та енергетики України на минулому тижні заявило про намір звернутися до АМКУ із проханням перевірити дії компаній "Укрнафта", "Авіаз", "Сентоза Ойл" і "Мавекс", що тимчасово припиняли роздрібний продаж нафтопродуктів, а потім відновили її за істотно вищими цінами, на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами на предмет змови.
На думку Мінпаливенерго, ці компанії зловживають своїм монопольним становищем на роздрібному ринку нафтопродуктів і до їхніх перевірок повинні підключитися Державна податкова адміністрація та Держінспекція з контролю за цінами.
Крім того, із критикою АМКУ за бездіяльність на ринку нафтопродуктів виступила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський. У той же час голова АМКУ відкинув ці обвинувачення, заявивши про цілу серію розслідувань, які веде комітет, і закликав всі органи влади до спільної роботи зі стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів.
За даними Мінекономіки, по Україні середня ціна на бензин марки А-76 з початку березня зросла на 12% - до 5,31 грн за літр, А-95 - на 11,8%, до 5,8 грн за літр, дизельне паливо - на 12,2%, до 5,8 грн за літр. В окремих регіонах ціна бензину А-95 і дизпалива перевищила 6 грн за літр.
У той же час в останні дні минулого тижня зростання цін призупинилося, а в окремих областях було зафіксовано невелике зниження цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас