Ющенко виступає за невідкладне приведення у відповідність з рішенням РНБО актів уряду в сфері приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко виступає за невідкладне приведення у відповідність з рішенням РНБО актів уряду в сфері приватизації

Фондовий ринок
137
Президент України Віктор Ющенко вважає за необхідне невідкладно привести нормативно-правові акти уряду в сфері приватизації у відповідність із рішенням Ради національної безпеки та оборони (РНБО) від 15 лютого 2008 року "Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки в сфері приватизації та концептуальних основ їхньої реалізації".
Як повідомила прес-служба глави держави в понеділок, В.Ющенко проводить традиційну щотижневу зустріч із головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Під час зустрічі планується обговорити, зокрема, ситуацію в сфері бюджетного відшкодування ПДВ і використання податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів.
Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, В.Ющенко вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов'язані зі скасуванням векселів.
Одним з питань порядку денного зустрічі стане також узгодження напрямків діяльності Кабінету міністрів у сфері приватизації з рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 15 лютого 2008 року "Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки в сфері приватизації та концептуальних основ їхньої реалізації".
Рішенням РНБО від 15 лютого уряду доручено не допускати до приватизації підприємства, віднесені до стратегічних галузей економіки, до затвердження у встановленому порядку програм розвитку таких галузей. До переліку стратегічних галузей економіки віднесені паливно-енергетичний, оборонно-промисловий комплекси, транспортна галузь, житлово-комунальне господарство.
Президент України вважає за необхідне розробити чіткий графік приватизації, з огляду на готовність окремих підприємств до приватизації та орієнтовний обсяг надходжень, що може забезпечити їхній продаж.
На зустрічі також будуть обговорюватися питання внесення змін у закон про державний бюджет України на 2008 рік.
Окрема увага буде приділена питанню збільшення квот на експорт зерна.
Президент сподівається, що результатом сьогоднішньої зустрічі стане прийняття консолідованих рішень щодо цих питань
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас