Немиря: Україна ввійде в робочу групу зі вступу Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря: Україна ввійде в робочу групу зі вступу Росії до СОТ

Казна та Політика
120
Україна розраховує досягти компромісу щодо неурегульованих питань торговельного співробітництва з Росією під час переговорів у рамках вступу Росії до Світової організації торгівлі (СОТ), заявив віце-прем'єр України з питань євроінтеграції Григорій Немиря.
"Думаю, Україна буде брати участь у складі робочої групи зі вступу Російської Федерації до СОТ. Але наша позиція вже була заявлена і вона не змінилася: Україна завжди виступала за існування зони вільної торгівлі між Україною і РФ", - сказав він в інтерв'ю щотижневику "Бізнес", опублікованому в понеділок.
Віце-прем'єр підкреслив, що українська сторона відкидає спекуляції, що може використати факт членства у СОТ як політичний інструмент проти Росії.
За його словами, предметом переговорів і консультацій будуть "сектори економіки, що цікавлять нас".
"Я не бачу нічого, що зможе перешкодити досягти компромісу під час україно-російських переговорів. В уряду України є політична воля до конструктивного діалогу та співробітництва з російськими партнерами", - відзначив Немиря.
Коментуючи можливі терміни укладання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, старт підготовки якої офіційно був даний 18 лютого цього року, віце-прем'єр спрогнозував, що переговори протривають 1,5-2 роки. "На мій погляд, найбільш реальним є строк до двох років", - додав він.
Як повідомлялося, офіційною датою вступу України до СОТ стане 30-й день після ратифікації Верховною Радою протоколу про приєднання до цієї організації і прийняття низки інших законів.
Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Росією була підписана в 1993 році, однак дотепер не працює в повному обсязі через цілу низку вилучень та обмежень
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас