Бориспільські митники виявили понад 1 кг контрабандних коштовностей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бориспільські митники виявили понад 1 кг контрабандних коштовностей

Кримінал
149
Співробітники Бориспільської митниці зупинили спробу незаконного переміщення через митний кордон України коштовностей вагою більше 1 кг, повідомила прес-служба Державної митної служби.
Громадянин України, що відлітав авіарейсом у Туреччину, при проходженні митного контролю "червоним коридором" задекларував тільки понад $4,5 тис. коштів і повідомив, що більше нічого не має для обов'язкового декларування. Однак після оформлення митної декларації під час проходження його валізи через рентген-апарат митники виявили в ній металеві предмети, про які громадянин не попередив ні усно, ні письмово.
У валізі пасажира під підкладкою, застібнутою на блискавку, у двох згортках знаходилося 42 обмотаних клейкою стрічкою згортка з 180 ювелірними виробами, зокрема кольє, сережками, ланцюжками, перснями, браслетами з каменями, загальною вагою більше 1 кг. За допомогою експрес-методів митники встановили, що всі вироби виготовлені з білого і жовтого золота з додаванням діамантів та інших дорогоцінних каменів.
Бориспільські митники склали протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України. Коштовності вилучені до винесення судом рішення у справі
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас