Ділова впевненість в Японії впала до рекордних значень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділова впевненість в Японії впала до рекордних значень

Казна та Політика
170
Упевненість у ділових колах Японії знизилася до мінімального значення в період із січня по березень за всю історію проведення урядового опитування, повідомляється 24 березня в офіційних даних кабінету міністрів Японії.
Упевненість серед великих компаній упала до мінус 9,3 пункти. У попередньому кварталі даний показник був на рівні 0,5 пункту. Упевненість серед середнього бізнесу впала до мінус 14,1, а для малого бізнесу до мінус 30,4 пункти.
Дані показники виявилися найнижчими з початку проведення урядового опитування у квітні-червні 2004 року. Основними проблемами японські бізнесмени називали високі ціни на сировину, а також економічну кризу в США, що ставить під сумнів перспективи японського експорту. Падіння фондового ринку і прибутку компаній також скорочують надії на внутрішній ринок.
Саме опитування проводилося 25 лютого, коли японська ієна коливалася біля позначки 105 ієн за долар, але ще не наблизилася до максимуму за останні 12 років. Проте, уже тоді керівники компаній прогнозували, що капіталовкладення скоротяться в 2008 фінансовому році, що починається 1 квітня, на 9,4%. При цьому очікується скорочення програм наймання нових співробітників і деяке зниження заробітної плати, що може зробити ще більш негативний вплив на внутрішній попит в країні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас