Акції найбільшого медіахолдинга Казахстану повернені державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції найбільшого медіахолдинга Казахстану повернені державі

Казна та Політика
149
Пакет акцій найбільшого медіахолдинга Казахстану - агентства Хабар - у розмірі 49,99 відсотка за 100,3 мільйони дол. викупив Національний науково-технологічний холдинг Самгау. Про це повідомила прес-служба медіахолдинга.
"Пакет акцій був придбаний холдингом Самгау єдиним лотом, під час конкурентних торгів, відповідно до правил спеціалізованих торгів, проведених у системі KASE (Казахстанської фондової біржі)", - говориться в прес-релізі.
Національний науково-технологічний холдинг Самгау - це державна структура, що об'єднує телекомунікаційні, інформаційні та наукові держкомпанії.
Загальний обсяг випущених і розміщених акцій Хабара на момент проведення торгів становив 1.141.697 штук, з яких ринку було запропоновано 570.848 акцій (49,99 відсотка від загального числа розміщених простих акцій).
"Придбання холдингом Самгау акцій агентства Хабар є частиною стратегії холдингу з побудови вертикально- інтегрованої інформаційно-технологічної компанії", - говориться в прес-релізі.
У торгах взяли участь два члени біржі - брокерсько-дилерські організації. Кожний із претендентів подав по одній заявці на покупку лота за цінами 21.100,00 тенге і 21.161,50 тенге за акцію.
За інформацією біржі, за підсумками торгів продавець задовольнив більш вигідну для себе заявку, продавши 570.848 акцій за ціною 21.161,50 тенге за папір на суму 12,079 мільярда тенге ($100,315 мільйона за поточним курсом).
У якості уповноваженого емітентом продавця на торгах виступала компанія VISOR Capital.
Раніше в інтерв'ю міністр культури та інформації Ермухамед Ертисбаєв говорив, що Казахстан має намір повернути в держвласність акції медіахолдинга
Уряду Казахстану до проведення торгів належало 50 відсотків акцій Хабара. Однак до початку торгів біржа не уточнила, який саме пакет - цей чи решти акцій - буде запропонований на торги.
Хабар і влада країни офіційно не називали власників половини, що залишилася, телекомпанії. Однак Рахат Алієв, колишній чоловік старшої дочки Назарбаєва Дариги, говорив в інтерв'ю Рейтер ще до розлучення, що йому і дружині належить "якась частина акцій" Хабара.
У січні 2008 року Алієв, ще недавно одна із найвпливовіших фігур у країні, був заочно засуджений у Казахстані на 20 років за обвинуваченням у викраденні топ- менеджерів раніше підконтрольного йому Нурбанка.
Алієв перебуває в Австрії і заперечує обвинувачення, називаючи їх помстою за критику на адресу президента.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас