Обвал на товарних ринках здивував багатьох інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал на товарних ринках здивував багатьох інвесторів

Фондовий ринок
312
Учасники торгів на товарних ринках не очікували такого сильного обвалу. І це не дивно, якщо врахувати що, здавалося б, незначна корекція переросла в обвал цін.
Протягом цього тижня ціни на нафту двічі знижувалися більш ніж на 4 долари за барель, що є максимальним зниженням протягом дня з початку 1991 року, коли Сполучені Штати почали воєнні дії в Кувейті.
На біржі ICE вартість нафти марки Brent вчора майже протягом цілого дня котирувалася нижче рівня 100 доларів за барель. На Нью-йоркській біржі NYMEX, де котирування за барель традиційно вище, ніж на ICE, вартість нафти марки Light тимчасово опускалася нижче 100 доларів за барель до мінімуму за останні 3 тижні на рівні 98.55 дол.
Але, все-таки до кінця торговельного дня котирування змогли зміцнитися і торги закрилися на 101.75. Сьогодні в Сполучених Штатах і Європейських католицьких країнах торги на фінансових ринках закриті у зв'язку зі святкуванням Страсної п'ятниці.
Але на ринку багато експертів стверджують, що після свят висхідне ралі нафти продовжиться, у результаті чого ціни на нафту, швидше за все, знову досягнуть попередньо встановлених максимумів. Деякі аналітики припускають, що якщо ціни знову почнуть рости, то можливо будуть досягнуті рівні 120 доларів за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас