Росія позбудеться дрібних монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія позбудеться дрібних монет

Казна та Політика
177
У Росії очікується чергова "грошова реформа" - з обігу виводяться 10-рублеві банкноти, які заміняються монетами.
Також пропонується "округлити" ціни, щоб повністю вивести з обігу копійки, заявив голова Гознака Андрій Трачук в інтерв'ю "Известиям".
Самі монети теж зміняться - їх будуть робити з нових недорогих сплавів. А банкноти в декількох регіонах Росії стали випускати на спеціальному бактерицидному папері - щоб заразу не розносили.
Трачук ще раз спростував чутки про деномінацію. "Краще за президента, по-моєму, на це питання ніхто не відповів. Всі ці розмови та чутки - повна нісенітниця".
"Ми монети виготовляємо, передаємо Центробанку, той - у комбанки, вони - у торговельну мережу. А далі вони... пропадають. Тобто в обігу вони не беруть участь", - відзначив директор Гознака.
"Можна, наприклад, прийняти рішення про округлення цін хоча б до 10 копійок. Це вирішить проблему із найдрібнішими розмінними монетами". Для цього, підкреслив директор, потрібно рішення уряду та інших органів, "які призначають тарифи". Зараз копійка затребувана в основному при розрахунках за послуги житлово-комунального господарства
"Поступово ми повністю замінимо десятирублеві банкноти монетами. Це вигідніше, тому що термін життя десятирублевої купюри 7-9 місяців, а монети - в 15 разів більший", - сказав голова Гознака.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас