Експерти вважають обрання Тігіпка співголовою Ради інвесторів при Кабміні свідченням переорієнтації бізнесу з Ющенка на Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають обрання Тігіпка співголовою Ради інвесторів при Кабміні свідченням переорієнтації бізнесу з Ющенка на Тимошенко

Казна та Політика
203
Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають обрання голови правління Сведбанку (колишній ТАС-Комерцбанк, Київ), який входить до групи великих, Сергія Тігіпка співголовою Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів свідченням переорієнтації представників великого бізнесу із Президента Віктора Ющенка на прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.
Про це сказано в повідомленні АМС.
"Призначення Сергія Тігіпка радником прем'єра й обрання його співголовою ради інвесторів при Кабміні є знаковою подією для українського бізнесу", - вважає директор агентства Віталій Бала.
На його думку, як Секретаріат, так і Кабмін зараз намагаються залучити в союзники представників великого бізнесу.
"Тігіпко ж є знаковим менеджером, після якого дедалі більша кількість представників вітчизняного бізнесу почне орієнтуватися саме на Тимошенко, а не на Ющенка", - зазначає Бала.
Експерт пов'язує обрання Тігіпка з діями глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.
"Тимошенко, власне кажучи, намагається посилитись бізнесменами, які не змогли орієнтуватися на Президента, - і насамперед через те, що глава держави занадто часто прислухається до думки Віктора Балоги", - резюмував експерт.
Як повідомляло агентство, Рада інвесторів при Кабміні 18 березня обрала своїм співголовою Тігіпка.
Його кандидатуру на цю посаду запропонувала Тимошенко, яка також є співголовою Ради інвесторів.
Тимошенко також призначила Тігіпка своїм радником для того, щоб він мав можливість доступу в Кабмін і регулярні контакти із прем'єром.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас