Мінекономіки має намір оприлюднювати дані про запаси товарів в країні для зниження інфляційних очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки має намір оприлюднювати дані про запаси товарів в країні для зниження інфляційних очікувань

Казна та Політика
178
Міністерство економіки України має намір оприлюднити на своєму веб-сайті дані про запаси ключових товарів у країні для зниження інфляційних очікувань, повідомив перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта.
"Ми збираємося оголошувати привселюдно дані про запаси товарів, які є (у країні), щоб люди розуміли, що немає ніякого ажіотажного попиту, немає яких-небудь проблем", - сказав Максюта журналістам у четвер.
Перший заступник міністра також повідомив, що уряд очікує зниження темпів зростання цін у березні в порівнянні з лютим. "Ми збираємося почати низку заходів адміністративного, економічного та роз'яснювального характеру, щоб заспокоїти будь-які фактори (внутрішні) інфляції... Думаю, по таких товарах як хлібобулочні, соняшникова олія ситуація стабілізується найближчим часом", - відзначив Максюта.
Крім того, перший заступник міністра відзначив, що Мінекономіки, за необхідності, може уточнити макроекономічні показники на 2008 рік уже наприкінці весни.
Як повідомлялося, за підсумками січня-лютого-2008 інфляція в Україні склала 5,7%, зростання ВВП - 5,8%, збільшення грошової маси - 0,5%, тоді як за підсумками січня-лютого-2007 - 1,1%, 8,6% і 0,5% відповідно.
Офіційний урядовий прогноз інфляції на поточний рік становить 9,6%. Незалежні експерти вважають, що її рівень цього року складе 15% або навіть вище.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас