Експерт: Після стабілізації на світових фондових ринках варто чекати значного притоку інвестицій до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Після стабілізації на світових фондових ринках варто чекати значного притоку інвестицій до України

Казна та Політика
389
Після стабілізації на світових фондових ринках варто чекати значного притоку інвестицій до України.
Таку думку РБК-Україна висловив начальник аналітичного департаменту компанії Concorde Capital Костянтин Фісун.
"За останні три-чотири роки Україна з погляду диверсифікації підходила під яку-небудь іншу порівнянну економіку, що розвивається. У нас за останні три роки зростання ринку акцій склало більше 500%, при тому, що волатильність ринку десь на рівні середнього по країнах, що розвиваються, і краще ніж у чотирьох економік БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай).
Тому інвестор який шукає прибутковість вище середнього на ринках, що розвиваються, в першу чергу зверне увагу на Україну. Зокрема тому, що зараз, після сильної корекції, у нас знову з'явилися багато цікавих недооцінених історій", - відзначив він.
У той же час експерт звернув увагу на те, що фундаментально Україна досить ізольована від тих проблем, які відбуваються на світових фондових ранках. "Навіть у питаннях зарубіжного фінансування, як показує досвід перших місяців, українські банки привертають синдиковані кредити від материнських компаній, які їх купили.
Це обґрунтовано тим, що західні комерційні банки, які увійшли до України і придбали тут банки, маючи проблеми на тих ринках, розглядають Україну як більш-менш безпечне місце для розміщення капіталу Так, звичайно стало складніше, зокрема виходити на ринки єврооблігацій, але це досить обмежений сектор", - вважає Фісун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас