Експерти: Світові фондові ринки досягли свого дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Світові фондові ринки досягли свого дна

Фондовий ринок
966
Світові фондові ринки досягли свого дна, і тепер почнеться тривалий процес відновлення світової кредитної системи від серпневої кризи кредитів рівня subprime, вважає віце-голова Loomis Sayles Ден Фасс. Про це передає Reuters.
Експерти говорять і про те, що завжди перед тим, як світ починає відновлюватися від сильної економічної кризи, відбувається крах одного з найбільших фінансових інститутів. За поточної кризкою такою останньою жертвою став Bear Stearns. "Різкий обвал одного з фінансових інститутів завжди провокує монетарну владу на рішучі дії. Не дивно, що втручання ФРС додало упевненості світовим ринкам", - відзначає представник BlackRock Inc Боб Долл.
Відзначимо, один з найбільших інвестиційних банків США JPMorgan Chase & Co. домовився 17 березня ц.р. про екстрене придбання інвесткомпанії Bear Stearns Cos, що відчуває гострий дефіцит ліквідності у зв'язку з втратами від кризи subprime.
Першою реакцією світових ринків на це повідомлення стала паніка інвесторів, які сприйняли те, що відбувається однією з перших ознак обвалу світової банківської системи. Проте втручання Федеральної резервної системи (ФРС) США злегка заспокоїло інвесторів і дало зрозуміти, що світова економіка поступово починає відновлюватися від серпневого краху.
Упевненості інвесторам додає і той факт, що з початку цього тижня продовжується зниження цін на сировинні активи. Зазвичай відразу після фінансової кризи трейдери йдуть з волатильних ринків і починають вкладати капітал в сировину. Проте після того, як криза досягає свого піку, починається поступовий відплив капіталу з сировинних ринків і повернення до традиційних активів. Саме це, на думку трейдерів, і відбувається зараз. Так, ціни на нафту значно опустилися зі своїх рекордних позначок і встановилися недалеко від поначки 100 дол./бар. Втрачає в ціні і золото: 19 березня унція цього дорогоцінного металу подешевшала на 6%. "Є всі підстави вважати, що найгірше для фондових ринків позаду, і тепер почнеться їхнє поступове відновлення", - проявляє оптимізм Д.Фасс.
Нагадаємо, за умовами операції JPMorgan Chase & Co. з Bear Stearns, JPMorgan заплатить за кожну акцію по 2 дол. Банк отримав дозвіл на операцію з боку уряду. Таким чином, JPMorgan викупить акції Bear Stearns із значним дисконтом до їхньої поточної ринкової вартості. На останній торговій сесії в США котирування компанії опустилися на 47% - до 30 дол. за акцію. У JPMorgan також повідомили, що ФРС США погодилася надати банку кредитні кошти на придбання Bear Stearns. ФРС надасть JPMorgan до 30 млрд дол. для рекапіталізації Bear Stearns.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас