Кабмін заборонив "РосУкрЕнерго" експортувати газ, який надходить в Україну в 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив "РосУкрЕнерго" експортувати газ, який надходить в Україну в 2008

Енергетика
116
Кабінет Міністрів заборонив компанії "РосУкрЕнерго" експортувати природний газ центрально- і середньоазіатського походження, що надходить із 1 січня 2008 року в газотранспортну систему України. Про це сказано в постанові Кабміну №163 від 12 березня "Про реалізацію імпортованого природного газу на території України".
"З 1 січня... газ... від "РосУкрЕнерго" використовується виключно для задоволення потреб споживачів України відповідно до балансу... газу на 2008 рік", - сказано в постанові.
Цією ж постановою Кабмін доручив Державній митній службі з березня проводити попереднє митне оформлення газу, що надходить у ГТС, виключно Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.
З березня імпортований газ повинен тепер реалізовуватися в Україні "Нафтогазом України" і його дочірньою компанією "Газ України" за умови проведення споживачами 100% оплати використаного палива.
При недоліку згаданого газу для задоволення потреб споживачів "Нафтогаз України" буде використовувати власний газ.
Кабмін установив, що "Нафтогаз України", відповідно до угоди від 4 січня 2006 року, буде проводити розрахунки за поставлений імпортний газ із "РосУкрЕнерго" або з компанією "Газпром експорт" (дочірнє підприємство російського "Газпрому") за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.
Як повідомляло агентство, 19 березня Кабмін відмовився забезпечувати "РосУкрЕнерго" відбір газу з українських ПХГ і транзит обсягів центральноазіатського газу, що належить РУЕ, через територію України європейським споживачам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас