Експорт з країн єврозони в США в 2007 році впав вперше за чотири роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт з країн єврозони в США в 2007 році впав вперше за чотири роки

Казна та Політика
147
Експорт із країн єврозони в США впав торік уперше за чотири роки через те, що зміцнення євро знизило конкурентноздатність місцевих товарів, повідомило агентство Bloomberg.
За даними Статистичного управління Європейського союзу, поставки в США в 2007 році скоротилися на 3% - до 194 млрд євро ($305 млрд). В 2006 році був зафіксований приріст на 8%.
Прогноз для європейського експорту на поточний рік також негативний, оскільки курс євро за останні 12 місяців піднявся щодо долара США на 18%, а американська економіка входить у рецесію.
"Це не тільки питання валюти, але також і проблема з уповільненням глобального зростання, особливо зростання в США", - вважає старший економіст BNP Paribas Домінік Барбет. Хоча попит, на його думку, підтримується в нафтових країнах та у Східній Європі, "деякий спад буде в результаті рецесії в США".
Експорт із держав єврозони у Великобританію торік виріс на 5%, у Росію і Польщу - на 21%.
Поставки в Китай збільшилися на 12%, у той час як імпорт із КНР виріс на 18%. Таким чином, Китай торік став найбільшим постачальником закордонної продукції в єврозону, обігнавши Великобританію
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас