Експерт: Підвищення ставки відрахувань в ФОР покликане приборкати інфляцію в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення ставки відрахувань в ФОР покликане приборкати інфляцію в КНР

Казна та Політика
96
Рішення влади КНР підвищити з 25 березня на 0,5 процентного пункту - до 15,5% - ставку відрахувань банків у фонд обов'язкового резервування (ФОР) свідчить про намір влади приборкати інфляцію, вважає експерт компанії Southwest Securities Ван Цзяньхуей.
"Звичайно вважають, що підвищення ставки відрахувань у ФОР - відносно м'які засоби боротьби з інфляцією в порівнянні з підвищенням ставки банківського відсотка, - сказав Ван Цзяньхуей агентству "Інтерфакс-Китай". - Але це не зовсім так, ці інструменти однаково сильні".
Ван Цзяньхуей висловив думку, що центральний уряд розгляне можливість підвищення ставки банківського відсотка після опублікування у квітні статистичних даних про стан економіки в першому кварталі 2008 року.
На його думку, підвищення ставки банківського відсотка в КНР можливе ще в першому півріччі 2008 року.
Індекс споживчих цін за підсумками 2007 року склав 7,9%. У лютому 2008 року споживчі ціни в Китаї виросли на 8,7% у порівнянні з лютим 2007 року.
За даними експертів державного статистичного управління КНР, зростання інфляції в лютому 2008 року стало найвищим у Китаї за останні 12 років
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас