Мінтранс має намір щоквартально підвищувати вартість пасажирських перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс має намір щоквартально підвищувати вартість пасажирських перевезень

Казна та Політика
423
Міністерство транспорту і зв'язку має намір щоквартально підвищувати вартість пасажирських перевезень на залізниці.
Про це сьогодні повідомив міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський перед початком засідання Кабінету міністрів.
"Ми зараз готуємо наказ, який дасть відповідь на інфляційні процеси, які відбуваються. Різкого зростання цін на пасажирські перевезення не буде", - відзначив міністр.
За його словами, ціни збільшуватимуться приблизно на 5% у квартал. "Це значно менше, ніж той рівень інфляції, який ми отримали", - сказав він.
Також Вінський відзначив, що міністерство утримається від підвищення в загальних вагонах, як таких, які виконують соціальні функції, підвищення стосуватимуться лише плацкартних, купейних і спальних вагонів.
При цьому міністр транспорту виступає категорично проти створення нового регулятора тарифів у сфері перевезень. "Я проти цього категорично, тому що буде створена ще одна бюрократична структура. А по-друге, ми маємо досвід створення такого регулятора у сфері зв'язку, який є абсолютно неефективним, і там дуже багато зловживань. По-третє, це не той шлях, який повинен бути в транспорті. Повинна бути політика лібералізації тарифів і ціноутворення в цій галузі. Черговий регулятор, якщо він буде створений, захищатиме інтереси не транспортників, а олігархів. Створення Національної комісії регулювання транспорту - це шлях до знищення транспортної галузі і, в першу чергу, "Укрзалізниці", - сказав міністр.
Вінський також відзначив неприпустимість регулювання спеціальних тарифів адміністративними методами. Тарифи на транспорті повинні регулюватися за рахунок конкурентної боротьби, підкреслив міністр. "Це безумовно не ринковий механізм. Сьогодні міська влада замість того, щоб створювати конкуренцію між муніципальним і комерційним транспортом, працює адміністративними методами. Я переконаний, що це шлях в нікуди, і рано чи пізно ми змушені будемо перейти на конкурентні методи формування цінової політики перевезення пасажирів", - заявив він.
У той же час Вінський заявив про бездіяльність Антимонопольного комітету у зв'язку з подорожчанням палива. "Є дві позиції здорожчання палива. Перша - це світова ціна на нафту, а друга - це спекулятивна складова, і тут повинен працювати Антимонопольний комітет, який, на жаль, в черговий раз не працює", - відзначив міністр.
Нагадаємо, що тарифи на вантажні перевезення залізничним транспортом з 1 лютого 2008 р. зросли на 12%. Крім того, міністерство збільшить тарифи 1 квітня - на 17% і по 3% з 1 липня і з 1 жовтня 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас