Уряд України схвалив угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом" з поправками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України схвалив угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом" з поправками

Енергетика
222
Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив Угоду про розвиток відносин у газовій сфері, підписану головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером і главою правління Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" Олегом Дубиною у Москві 12 березня 2008 року.
"Кабінет міністрів затвердив угоду з низкою поправок", - сказав віце-прем'єр-міністр Іван Васюник журналістам, покинувши залу засідання уряду, що ще триває.
Він уточнив, що одна з поправок стосується обмеження обсягу природного газу, що поставляється українським споживачам дочірньою або афілійованою з "Газпромом" компанією, створення якої передбачено угодою.
За внесеними у текст документа змінами, така компанія не зможе поставляти споживачам України більше 7,5 млрд куб. м природного газу на рік, пояснив чиновник.
Зміст інших поправок до угоди Васюник не уточнив.
Як повідомлялося, підписаною угодою було визначено, що RosUkrEnergo AG (Швейцарія) або "Газпром" у січні-грудні 2008 року поставить "Нафтогазу України" на українському кордоні 49,8 млрд куб. м природного газу центрально- і середньоазіатського походження за ціною $179,5 за 1 тис. куб. м.
Документ також припускав створення на території України дочірньої або афілійованої з "Газпромом" компанії та укладання нею з "Нафтогазом України" довгострокового контракту купівлі-продажу центрально- і середньоазіатського газу в обсязі не менше 7,5 млрд куб. м на рік для подальшої реалізації промисловим споживачам України.
Державний холдинг, підписавши угоду, погодився оформити з RosUkrEnergo контракт купівлі-продажу до 1,4 млрд куб. м російські гази, поставленого в Україну в січні-лютому 2008 року.
"Нафтогаз України" також зобов'язався одержати всі узгодження, дозволи, схвалення, ліцензії і будь-які інші документи, необхідні для виконання холдингом своїх зобов'язань за угодою, посприяти "Газпрому" у створенні на території України афілійованої або дочірньої компанії, а також цій компанії - в одержанні необхідних погоджень і дозволів.
Угодою визначено, що природний газ, що поставляється в Україну, призначений винятково для українських споживачів, і не підлягає реекспорту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас