Війна в Іраку обійдеться США в 1 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна в Іраку обійдеться США в 1 трлн доларів

Казна та Політика
190
Вартість війни в Іраку американці не передбачили навіть приблизно. Про це пише The New York Times.
На зорі війни в Іраку адміністрація Буша прогнозувала, що на скинення Саддама Хусейна, відновлення порядку та встановлення нового уряду піде від 50 до 60 млрд. доларів.
П'ять років по тому Пентагон оцінює вартість іракської війни приблизно в 600 млрд. доларів - і вона продовжує рости. Джозеф Стігліц, лауреат Нобелівської премії з економіки і супротивник війни, відзначає, що в довгостроковій перспективі ціна кампанії перевищить 4 трлн. доларів. Бюджетне управління Конгресу США та інші аналітики вважають, що більш реалістична цифра від 1 до 2 трлн. доларів - це буде залежати від розмірів контингенту і від того, як довго протриває американська окупація.
Оцінки військових витрат містять у собі вартість операцій у зоні бойових дій, забезпечення військ, ремонт і заміну спорядження, зарплатню резервістам, бойові виплати регулярним військам і допомоги пораненим ветеранам - зазвичай ці витрати не входять у стандартний бюджет Міністерства оборони або управління у справах ветеранів.
Найбільш високі цифри зазвичай містять оцінки, де враховані прогнози про майбутні операції, довгострокові витрати на охорону здоров'я та допомогу ветеранам-інвалідам, а в деяких випадках і більш широкі економічні наслідки, у тому числі збільшення цін на нафту і наслідки збільшення державного боргу через військові витрати.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас