Маршрутники пояснили, чому подорожчав проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутники пояснили, чому подорожчав проїзд

Казна та Політика
906
Проїзд на низці маршрутів Києва подорожчав через перехід автоперевізників на вільні тарифи, заявив голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників Віталій Рева.
"Їм (перевізникам) було запропоновано перейти на вільні тарифи, на конкурентноздатні. Можливо, вони подумали і пішли на цей крок", - відзначив Рева.
При цьому він додав, що конкретних даних із цього приводу в нього немає.
Слід зазначити, що вчора, 18 березня, на низці маршрутів підвищилися ціни на проїзд на 25-50 копійок, але не більше, ніж 1,75 гривень.
Виконавчий директор Асоціації перевізників-роботодавців Столиця Валерій Липецький частково підтвердив цю інформацію.
На питання, чи означає підвищення цін на проїзд на деяких маршрутах перехід на вільні тарифи, він відповів: "На різні переходимо, є й фіксований (тариф), є й вільний, по-різному". На питання, скільки перевізників перейшли на вільні тарифи, він відповів: "Я не рахую і рахувати не хочу".
При цьому він підкреслив, що це тимчасова і вимушена дія, подорожчання відбулося на 25-50 копійок. "Воно не влаштовує нікого, але це на сьогоднішній день, можливо, якось допомагає. Якщо солярка сьогодні 5,90, а через тиждень буде більше 6 гривень, то ці 25-50 копійок ні про що не говорять, тому все треба починати спочатку", - сказав він, додавши, що коли встановлювалися існуючі тарифи, вартість солярки становила 2,60 гривень за літр. "Вона в 2,5 рази подорожчала, тобто ці 25 копійок не можуть урятувати ніяк", - сказав він.
На питання, чи можуть тарифи у зв'язку із цим вирости ще більше, Липецький відповів: "Вони будуть підвищуватися, не сьогодні - так завтра, не завтра - так через місяць. У збиток ніхто працювати не буде".
Щодо переговорів перевізників із владою він відзначив: "Та з ким тут говорити?.. Вони і переговорюватися не хочуть уже, зараз їм не до нас, їм треба втриматися якимсь чином біля цієї влади".
Начальник Головного управління транспорту КМДА Іван Шпицевий повідомив 13 березня після переговорів з перевізниками за участі Липецького, що міська влада дозволила перевізникам установлювати будь-яку ціну на перевезення. У той же час, перевізники заявляли про небажання переходити на вільний тариф, тому що будуть змушені платити ПДВ, чого немає при фіксованому тарифі. Вони вимагають підвищити тарифи до фіксованих ставок. Нагадаємо, раніше Липецький заявив, що київська міськадміністрація ігнорує вимоги приватних перевізників.
Він повідомив, що на 25 березня заплановане проведення всеукраїнського страйку приватних перевізників.
13 березня в центрі Києва був обмежений рух транспорту через страйк приватних перевізників маршрутних таксі.
12-13 березня на роботу не вийшли близько 90% водіїв маршруток, які вимагали підняти ціни на проїзд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас