ПФТС чекає новин з-за океану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС чекає новин з-за океану

Фондовий ринок
107
Вчора індекс ПФТС знову знизився, втративши 1,13% і досягши позначки 1024,08 пункту.
За словами учасників ринку, торги на площадці проходили в'януло - обсяг торгів знизився в порівнянні з понеділком і склав 102,8 млн. грн.
За словами Дениса Мацуєва, керівника торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал", більшість угод були укладені ближче до вечора, після того як американський фондовий ринок відкрився ростом. "Інвестори чекають зниження ставки Федеральної резервної системи США, адже це сповільнить падіння в короткотерміновій перспективі. У найближчі дні на українському ринку збережеться понижувальний тренд", - запевняє Мацуєв.
Але за словами Юрія Алексєєнка, старшого аналітика KBS Securities Ukraine, незважаючи на падіння індексу, деякі компанії зросли в порівнянні з котируваннями, на яких вони закрилися в понеділок. Зокрема, експерт відзначив зростання Авдіївського коксохімічного заводу на 1,98%, "Міттал Стіл Кривий Ріг" - на 5,25%. "Райффайзен Банк Аваль" втратив 5,12%, а ось Укрсоцбанк виріс на 0,25%.
"Більшість світових фондових площадок ростуть. Це реакція на показники компаній Lehman Brothers і Goldman Sachs у першому кварталі 2008 р., які виявилися вищими за очікування, а також на результати росту індексу цін виробників у США.
Тому оптимізм відновив - світові індекси відіграли частина того, що втратили в понеділок. Не виключаю, що сьогоднішній день на українському ринку буде відзначений оптимізмом. До кінця тижня ліквідність буде невисокою і ринок буде реагувати на окремі історії компаній (фінансові результати 2007 р.). Крім того, ми будемо піддані глобальним настроям на світових площадках, а також даним з безробіття в Америці", - прогнозує Алексєєнко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас