Товарні та фондові ринки неоднозначно відреагували на рішення із ставок ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарні та фондові ринки неоднозначно відреагували на рішення із ставок ФРС

Фондовий ринок
148
Вчора наприкінці торговельного дня основна увага інвесторів на фінансових ринках було зосереджено на публікації рішення щодо ставок Федерального комітету з операціям на відкритому ринку. Результат засідання мав дуже важливе значення у зв'язку з тим, що очікувалося зниження на 0.5%. У той же час на ринку з'явилися припущення про те, що з метою боротьби з, можна сказати, критичним станом економіки в США, члени Федерального Резерву можуть проголосувати за зниження ставки на 0.75% або навіть на 1.0%.
Напевно рішення членів FOMC про зниження ставки рефінансування на 0.75% здивувало багатьох інвесторів, тому що курс EURUSD змінився в найближчі кілька годин після оголошення новини більш ніж на 1.5 фігури убік зниження. Після досягнення тижневого мінімуму на 1.5610, курс EURUSD почав демонструвати зростання і на даний момент, можна сказати, відіграв всі втрачені вчора позиції.
Рішення Федерального Резерву про зниження ставок призвело до росту американського фондового ринку, в результаті чого основні фондові індекси США зміцнилися на 1.5 - 2.0%. У зв'язку з тим, що частина коштів інвесторів пішла на покупку доларів, з метою покупки американських акцій, деякі активи на товарних ринках, зокрема дорогоцінні метали, продемонстрували зниження. Результатом цього стало зниження курсу золота та срібла до мінімумів за останні 5 торговельних днів.
У той же час варто відзначити, що вартість нафти за підсумками торгів у вівторок показала зростання майже на 3$ за барель. До того ж зростання нафти спостерігався ще до рішення щодо ставок, і після засідання темпи росту ще більше збільшилися, у результаті чого на торгах у Лондоні котирування за кілька хвилин зміцнилися майже на 1.5$ до рівня 106.10. До закриття торгів ціна незначно знизилася до рівня 105.05 $ за барель марки Brent.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас