Тимошенко підпише меморандум з нафтотрейдерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко підпише меморандум з нафтотрейдерами

Енергетика
280
Уряд має намір підписати з нафтотрейдерами меморандум про формування ціни на нафтопродукти на внутрішньому ринку. Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан сьогодні журналістам.
"Є деякі зауваження нафтотрейдерів до меморандуму, якщо все буде нормально, у п'ятницю, коли ми будемо обговорювати проект тексту, ми будемо пропонувати підписати його на наступному тижні", - сказав Продан.
За його словами, меморандум буде передбачати формулу, за якою будуть формуватися ціни на нафтопродукти. "Меморандум буде передбачати ті ціни, які розрахують експерти. Але експерти будуть орієнтуватися на ринкову ціну", - пояснив він.
При цьому міністр підкреслив, що зараз в Україні не існує проблем з наповненням внутрішнього ринку нафтопродуктами.
"Нафтопродукти надходять на український ринок без усяких обмежень і заходів з регулювання надходжень", - додав він.
Як повідомлялося, у серпні 2006 року Кабінет Міністрів підписав меморандум про партнерство з підприємствами і компаніями, що працюють на внутрішньому ринку нафти та нафтопродуктів.
Відповідно до меморандуму, компанії, зокрема, зобов'язалися збільшити обсяги переробки нафти і виробництво нафтопродуктів в обсягах, які повністю забезпечать попит вітчизняних споживачів.
Тим часом у січні цього року Міністерство палива та енергетики заявило, що має намір в 2008 році провести перегляд Меморандуму про партнерство між Кабінетом Міністрів і нафтотрейдерами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас