Кличко: Приватні інвестиції в Євро-2012 можуть становити понад 40 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко: Приватні інвестиції в Євро-2012 можуть становити понад 40 млрд грн

Казна та Політика
198
Приватні інвестиції в українську економіку при підготовці до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 можуть становити понад 40 млрд грн.
Про це повідомив член координаційної ради з підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 Володимир Кличко.
За його словами, з цієї суми чистий прибуток держави становитиме 8 млрд грн, а третина цих коштів залишиться у Києві. Він також підкреслив, що готовність готелів класу 4-5 зірок становить на сьогодні 20%, а пропускна спроможність аеропортів 30% від вимог. На його думку, виправити цю ситуації дозволить наявність плану з переліком необхідних робіт і з вказівкою термінів виконання. "Це обов'язок державної та місцевої влади", - заявив Кличко.
Нагадаємо, 22 лютого ц.р. Кабінет міністрів України затвердив за основу Програму підготовки до Євро-2012. За словами голови Національного агентства з підготовці до проведення в Україні Євро-2012 Євгена Червоненка, до 27 березня 2008 р. будуть внесені остаточні уточнення і корекції даної програми.
Він зазначив, що вже сформований вичерпний перелік об'єктів, які повинні бути побудовані до чемпіонату, орієнтовна вартість підготовки в цілому без урахування інфляції на сьогоднішній день становить 120 млрд грн. "Планується, що з них 80% будуть приватні інвестиції", - підкреслив Червоненко.
13 березня ц.р. представники Всесвітнього банку повідомили, що банк готує пропозиції щодо захисту інвестицій в Україні.
"Україна повинна напрацювати механізм захисту іноземних інвестицій, що в контексті проведення чемпіонату Євро-2012 дасть можливість максимально ефективно залучити та використовувати вкладені кошти", - зазначив директор департаменту стійкого розвитку Всесвітнього банку Пітер Томсон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас