Власники банку "Бізнес Стандарт" завершують угоду продажу 5% його акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники банку "Бізнес Стандарт" завершують угоду продажу 5% його акцій

Фондовий ринок
174
Власники банку "Бізнес Стандарт" (раніше ТАС-Бізнесбанк, Київ) завершують продаж 5% його акцій у рамках виконання своїх зобов'язань перед Swedbank, після чого приступлять до відбору консультанта для продажу всього банку, повідомив кінцевий бенефіціар "Бізнес Стандарту" Сергій Тігіпко.
"Завершуємо продаж 5%: у другий тур пройшли два інвестори. Потім приступаємо до відбору консультанта для подальшого продажу", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у Києві у вівторок.
Тігіпко не уточнив назви претендентів на покупку 5% банку.
Коментуючи вплив міжнародної кризи на перебіг продажу, банкір підкреслив, що "гарні продукти продаються завжди". На його думку, останнім часом банк вдалося перетворити в "непоганий продукт".
Тігіпко відзначив, що, незважаючи на майбутній продаж банку, фінансовий напрямок залишається для нього ключовим напрямком інвестування. Він нагадав, що вже створено колекторську компанію, компанію з управління активами та два фінансові посередники.
Банк "Бізнес Стандарт" (раніше - ТАС-Бізнесбанк, Тавридабанк, АБ "Муніципальний") заснований в 1989 році. За даними банку, на 1 січня 2008 року його найбільшим акціонером була ЗАТ "Холдингова компанія "Теко-Дніпрометиз" (99,3457%).
За даними Нацбанку, на 1 січня 2008 року за розміром загальних активів (605 млн грн) банк займав 99-е місце серед 173 банків, що діяли в країні.
Swedbank у липні 2007 року завершив угоду купівлі ТАС-Комерцбанку і ТАС-Інвестбанку (обидва - Київ). Угодою про покупку цих банків передбачено зобов'язання протягом року після завершення угоди продати сторонньому інвесторові ТАС-Бізнесбанк, що поряд з ТАС-Інвестбанком і ТАС-Комерцбанком входив у фінансову групу ТАС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас