Світові та український фондові ринки чекають засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові та український фондові ринки чекають засідання ФРС

Фондовий ринок
253
"Кореляція українського фондового ринку зі світовими площадками значно підсилилася з першими ознаками ускладнення у фінансовій системі США, і, як наслідок, висока волатильність світових ринків. Індекс ПФТС піддався кризі на китайській фондовій біржі - тоді падіння індексу було не менш драматичним, ніж 17 березня цього року", - відзначає аналітик компанії з управлівння активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Катерина Лепенічева.
Однієї із причин високої кореляції фондового ринку України зі світовими площадками став прихід великих іноземних інвестиційних банків в Україну. Крім того, вітчизняному фондовому ринку вочевидь не вистачає внутрішньої ліквідності, щоб устояти перед натиском великих інвестиційних банків, вважає аналітик.
"Поки в Україні не з'явиться сильний внутрішній інвестор, рух ринку буде перебувати під тиском тренда на світових площадках, незважаючи на позитивні внутрішні новини і відсутність кризових симптомів в економіці країни. Крім того, обсяги торгів на сесії 17 березня, за результатами яких індекс втратив 4,69%, були занадто низькими (84,9 млн. грн.) для того, щоб констатувати фіксування прибутку інвесторами. Відповідно, можна зробити висновок, що українські інвестори зайняли вичікувальну позицію, а іноземні інвестори чекають ревальвації гривні і прояснення ситуації на ринках США і Європи", - відзначає Лепенічева.
Сьогодні індекси основних світових площадок, а за ними і український індекс, очікують засідання ФРС (за київським часом воно відбудеться близько 20.00), на якому, на думку більшості учасників ринку, базова ставка буде знижена на 1%. Це може в найближчий час дати позитивний імпульс, і надалі буде залежати від того, наскільки ефективними будуть заходи ФРС і центральних банків інших країн, підкреслила аналітик.
"На наш погляд, у цей момент на ринках Європи та США присутня дещо перебільшена паніка, що й викликає різкі коливання ринків. Ці настрої частково передаються й учасникам українського фондового ринку. Але, на нашу думку, позитивні виробничі та фінансові дані за перший квартал деяких великих українських підприємств можуть вивести вітчизняний ринок зі стану гіпнозу від споглядання руху світових ринків, і зробити його більш чутливим до новин усередині країни, - вважає Лепеничева. - Доказом цього може служити поводження акцій Турбоатому на вчорашніх торгах, коли при загальному різкому падінні, акції машинобудівного гіганта йшли нагору на позитивних корпоративних новинах. Ми очікуємо зміни тренда на початку другого кварталу цього року".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас