У США закриваються японські заводи зі складання авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США закриваються японські заводи зі складання авто

Казна та Політика
70
Через спад американської економіки та зниження купівельної спроможності населення, японські виробники планують скоротити обсяги виробництва автомобілів на заводах у США.
Найбільший автовиробник у світі - Toyota, має намір знизити потужності свого автоскладального підприємства в штаті Індіана (Indiana) на 10%. Так само уже зробив Nissan на двох заводах у Сполучених Штатах.
На початку 2009 року компанія Honda припинить випуск пікапів у Канаді і перенесе їхнє виробництво в штат Алабама. Канадський завод переключиться на випуск маленьких автомобілів, які продаються набагато краще.
Однак тривале падіння курсу долара відносно ієни може виявитися вигідним для автовиробників. Компанії Nissan і Mitsubishi хочуть використати ситуацію з "дешевим доларом", щоб почати експорт машин, зібраних у Північній Америці, на ринки Китаю та Середнього Сходу, а також у Росію.
Азіатські ринки впали в понеділок, після того як американський банк JPMorgan домовився про покупку Bear Stearns, а Федеральна резервна система (ФРС) США зненацька знизила дисконтну ставку.
Зведений азіатський індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, опустився на 2,3%. Японський Nikkei впав на 3,71% - до мінімального рівня з 8 серпня 2005 року. Гонконгський Hang Seng обвалився на 5,18%.
Ф'ючерси на американський фондовий індекс Standard & Poor's 500, що минають у червні, упали під час торгів у понеділок на 2,3% - до 1264,7 пункту. З початку року індекс Standard & Poor's 500 втратив 12,3%, і тільки 2,3 процентні пункти відокремлюють його від зони так званого "ведмежого ринку".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас