ВР прийняла проект закону про Кабмін в першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР прийняла проект закону про Кабмін в першому читанні

Казна та Політика
206
Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону України "Про Кабінет міністрів", внесений Президентом.
За таке рішення проголосували 246 народних депутатів з 449, зареєстрованих в сесійній залі. У повному складі не голосували фракції Партії регіонів і КПУ.
У той же час ВР направила на доопрацювання проект закону про Кабмін на повний термін розгляду - 14 днів.
Головою ВР Арсенієм Яценюком було запропоновано направити законопроект на доопрацювання за скороченим терміном, встановленим регламентом ВР, - на 7 днів. Проте, ця пропозиція не була підтримана нардепами, за неї проголосували 70 народних депутатів від БЮТ.
Відзначимо, раніше голова фракції КПУ Петро Симоненко заявив, що Комуністична партія України не підтримуватиме ухвалення закону про Кабмін. "Ми не голосуватимемо за закон, який взагалі виводить з конституційного поля майбутній Кабмін", - відзначив Симоненко.
За його словами, коаліція хоче прийняти "зручний для себе закон про Кабмін. Це просто розподіл влади між собою", - вважає Симоненко.
Він також додав, що ухвалення закону про Кабмін може посилити політичну ситуацію в країні.
"У нас вже фактично три діючих Кабміни, це РНБО, Секретаріат президента України, і, власне сам Кабінет міністрів. Тому в даний момент не тільки у них проблеми, але і проблема в тому, кому управляти країною", - відзначив Симоненко.
У той же час, народний депутат від Партії регіонів Борис Колесников також заявив, що ПР не голосуватиме за ухвалення закону про Кабмін.
За його словами, таке рішення ухвалене на засіданні фракції. Він відзначив, що попередній закон про Кабмін "був закінченим і задовольняв абсолютно всіх. Головна відмінність між старим і новим законом про Кабмін в тому, що в старому законі, якщо який-небудь законопроект Президент не підписував, то в перебігу певного терміну це міг зробити спікер ВР, в новому ж проекті закону цього пункту немає, відзначив Колесников.
На його думку, проект нового закону про Кабмін протирічить "ряду конституційних норм".
У свою чергу, Володимир Литвин заявив, що його партія підтримає внесення змін до закону про Кабмін. За його словами, попередній закон містив "численні пункти, які суперечили ряду пунктів в Конституції України". Він також додав, що сьогоднішній законопроект повинен допрацьовуватися в комітетах ВР.
Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ у повному складі проголосує за нову редакцію закону про Кабмін. Фракція погодилася розглянути цей законопроект тільки для того, щоб до порядку денного було внесено питання про перевибори мера Києва, додала вона. " Це було нам поставлено як жорстка умова", - зауважила прем'єр.
Відзначимо, Закон України про Кабмін від 21 грудня 2006 р. пропонувалося визнати таким, що втратив силу, оскільки значна кількість його положень не узгоджуються з Конституцією України. Крім того, пропонується врегулювати деякі питання, зокрема, призначення голів зовнішньополітичного і оборонного відомства, РНБО, і ін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас