"Газпром" буде вести розвідку і видобуток газу в Болівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" буде вести розвідку і видобуток газу в Болівії

Енергетика
95
Компанія “Газпром” і болівійська державна YPFB підписали в понеділок 17 березня угоду, за якою російська компанія одержує право на “розвідку та експлуатацію” запасів газу в південноамериканській країні.
За відомостями газети Financial Times, на початковій стадії того, що в контракті названо “стратегічним альянсом”, планується почати дослідницькі роботи на великих територіях, де передбачається виявити значні запаси газу, включаючи багатий газом регіон Таріха.
Хоча офіційні цифри укладеної угоди не оголошували, за даними видання, вартість контракту може досягти $2 млрд. А голова латиноамериканського представництва міжнародного відділу “Газпрому” Станіслав Циганков в інтерв'ю FT зізнався, що хоча на даному етапі ведеться підготовча робота, компанія “вивчає питання інвестування в Болівії мільярдів доларів”. За його словами, “через великі запаси газу, Болівія є найпривабливішою державою в регіоні”, і завдання “Газпрому” розгорнутися тут якомога ширше.
Президент Болівії Ево Моралес націоналізував вуглеводневу галузь у травні 2006, що негативно позначилося на припливі іноземних інвестицій у цю країну, без яких, за розрахунками аналітиків, їй практично неможливо забезпечити видобуток і доставку споживачам свого природного газу.
Після укладання угоди з “Газпромом” він сказав, що буде вітати будь-яку угоду із цією російською компанією. Пояснюючи політику глави держави, виконуючий обов'язки глави YPFB Сантос Рамірес Вальверде сказав, що в газодобувній галузі Болівії “потрібні партнери, а не заступники”. “Газпром буде нашим партнером”, - сказав він
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас