Ахметов зацікавився купівлею Укртелекому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов зацікавився купівлею Укртелекому

Фондовий ринок
341
Норвезька Telenor та українська SCM, що належить Рінату Ахметову, очікують оголошення остаточних умов конкурсу із продажу 67,79% акцій ВАТ Укртелеком для ухвалення рішення про участь у ньому.
"Ми поки не маємо досить інформації, щоб приймати рішення про участь у приватизації", - сказав старший віце-президент Telenor Оле Бьйорн Сьюлстад.
"Так як Укртелеком входить у сферу наших стратегічних інтересів, то цікаво подивитися умови приватизації. Але більше я поки нічого сказати не можу", - виклав позицію СКМ директор з розвитку бізнесу СКМ Ілля Архипов.
ВАТ Укртелеком - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Компанія 1 листопада 2007 року почала надавати послуги мобільного зв'язку третього покоління під торговельною маркою UTEL. У власності держави перебуває 92,79% її акцій.
Кабінет міністрів України 6 лютого 2008 року затвердив уточнений план розміщення акцій Укртелекому, що припускає продаж на конкурсі із застосуванням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону контрольного пакета в розмірі 67,79% акцій і закріплення в держвласності блок-пакета у розмірі 25%+1 акція. Фонд держмайна України направив запрошення всім зацікавленим особам взяти участь у підготовці цього конкурсу.
Поки про свій інтерес до нього заявила російська група компаній МТС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас