Акції Siemens впали після оголошення про зниження прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Siemens впали після оголошення про зниження прибутку

Фондовий ринок
357
Акції німецького концерну Siemens у понеділок пережили найглибше падіння за період з 1989 року після того, як компанія оголосила про зниження прибутку через зрив або відстрочки по деяких великих контрактах.
Як повідомляє Bloomberg, акції Siemens на торгах у Франкфурті впали на 14% - до 68,76 євро. Капіталізація концерну впала на 10,4 млрд євро.
Siemens у понеділок вранці заявив, що проаналізував стан основних проектів у низці дивізіонів і прийшов до висновку про зниження прибутку на 900 млн євро в першому кварталі через зриви і затримки по деяких великих контрактах. Концерн вивчав стан справ в основному в трьох підрозділах - з виробництва турбін для електростанцій, транспортному та IT.
"Результати аналізу показують, що фінансові результати виявляться під істотним тиском", - говорилося в заяві Siemens.
"Обсяг втрат став неприємним сюрпризом", - сказав керуючий Union Investment Gmb Крістоф Нізель, відзначивши при цьому, що саме по собі рішення критично проаналізувати стан контрактів було правильним.
Аналітики, опитані раніше агентством Bloomberg, очікували від Siemens чистого прибутку 1,15 млрд євро за підсумками кварталу.
Siemens - один із найбільших постачальників устаткування, що використовується російськими енергетичними компаніями для модернізації і розширення своїх потужностей. Концерн володіє блок-пакетом акцій найбільшої в РФ енергомашинобудівної компанії "Силові машини" (РТС: SILM) .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас