Від банку Northern Rock залишиться тільки половина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від банку Northern Rock залишиться тільки половина

Фондовий ринок
174
Підданий націоналізації британський банк Northern Rock, що став найбільшою жертвою іпотечної кризи в США, буде розполовинений.
Як роз'яснює лондонська Times, такі вимоги правил конкуренції, установлені в Євросоюзі. Хоча сам банк й уник банкрутства, але не всі його співробітники зможуть зітхнути з полегшенням: з 6500 службовців кілька тисяч будуть звільнені.
Однак головна зміна торкнеться масштабу операцій: банку прийдеться знизити активність на низці напрямків, зокрема, в сфері іпотечного кредитування. Як пише газета, з 110 мільярдів фунтів стерлінгів (більше $220 млрд.), виданих Northern Rock позичальникам для придбання житла, залишиться тільки близько половини.
Ціна рятувального кола, кинутого урядом Великобританії, велика. За кредитами державного Банку Англії Northern Rock прийдеться виплатити майже $20 млрд. Це означає, що для 213 тисяч позичальників, що взяли борг на п'ять років в 2003 році під фіксований відсоток, при перегляді умов договорів місячні виплати зростуть у середньому на сто фунтів, або майже на $200.
У Євросоюзі строго стежать за дотриманням правил гри, а тому, як тільки Northern Rock, раніше - п'ятий за розміром банк Великобританії, одержав підтримку уряду і тим самим набув "конкурентних переваг в порівнянні з іншими банками, він не може зберегти лідируючі позиції на ринку", підкреслює Times.
Таким чином, дотримуючись інструкцій Євросоюзу, що несе зараз відповідальність за Northern Rock уряд Гордона Брауна за допомогою командно-адміністративних методів переведе його в іншу "вагову категорію" серед кредитно-фінансових інститутів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас