Пітер стане найбільшою газовою столицею Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пітер стане найбільшою газовою столицею Європи

Енергетика
207
Компанія "Газпром" разом з "Газпромбанком" і Міжрегіональною біржею нафтогазового комплексу створять у Петербурзі найбільшу в Європі газову біржу.
Як повідомляє "Комерсант", новий майданчик буде створено на базі існуючої біржі НП "Біржа "Санкт-Петербург". Для цього два місяці тому в "Газпромі" був створений тимчасовий комітет з розвитку біржової торгівлі. Гендиректор біржі "Санкт-Петербург" Віктор Ніколаєв не став заперечувати ймовірність створення газової біржі.
У Санкт-Петербурзі функціонують ЗАТ "Біржа "Санкт-Петербург"" і НП "Біржа "Санкт-Петербург"" (фондовий ринок). НП "Біржа "Санкт-Петербург"" працює з 1990 року і є третім за розміром торговельним майданчиком Росії після ММВБ і РТС. Основними власниками НП "Біржа "Санкт-Петербург"" є біржа РТС, Газпромбанк і ЗАТ "Біржа "Санкт-Петербург"" (по 20 відсотків НП).
Зараз у Москві функціонує біржа МБНК, що була створена в 2002 році і здійснює біржову торгівлю газом і нафтопродуктами.
У листопаді 2007 року ЗАТ "Біржа "Санкт-Петербург" виграло тендер Мінекономрозвитку РФ на створення біржі з торгівлі нафтопродуктами. На початку березня на біржі пройшли перші дві угоди по двох цистернах палива.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас