У разі злиття CME і NYMEX об'єднана група стане найбільшою біржею світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі злиття CME і NYMEX об'єднана група стане найбільшою біржею світу

Фондовий ринок
201
У разі злиття американської компанії CME Group Inc. із Nymex Holdings Inc. об'єднана група матиме ринкову капіталізацію в 60 млрд доларів і стане найбільшою біржею в світі, обігнавши навіть фондову NYSE-Euronext. Про це передає Reuters.
Зазначимо, американська компанія CME Group Inc. в кінці січня ц.р. повідомила про свій намір придбати Nymex Holdings Inc. за 11 млрд дол.
Згідно з деякими прогнозами, у разі реалізації даної операції на частку CME-NYMEX припадатиме близько 95% всіх угод, що укладаються, з торгівлі ф'ючерсами і опціонами. Більш того, надалі на об'єднаній біржі продаватимуться як деривативи на сировину (наприклад, нафту і зерно), так і валюта, казначейські векселі, фондові індекси і євродолари.
Варто зазначити, що компанії призначили 15 березня 2008р. як останній термін для офіційного оголошення про злиття. Звичайно, їм ще належить отримати дозвіл від антимонопольних органів. Але більшість експертів упевнена, що з цим проблем не виникне.
Звичайно, не можна сказати, що Міністерство юстиції США (DOJ - яке якраз і повинне схвалити цю операцію) з нетерпінням чекає на появу такого крупного гравця, але, на думку аналітиків, причин для відмови у DOJ поки немає. Тим більш, що інших охочих придбати цей торговий майданчик поки немає. "Звичайно, поки не з'явиться офіційний дозвіл, не можна говорити про укладення договору. Але все таки більшість упевнені в успішному результаті", - відзначає аналітик Credit Suisse Securities Говард Чен.
Експерти говорять і про те, що на тлі глобальної консолідації на ринку деривативів об'єднання двох крупних товарно-сировинних торгових майданчиків виглядає цілком закономірним і логічним. Більш того, на їхню думку, в найближчому майбутньому можна чекати на подальші операції злиття і поглинання (M&A, mergers and acquisitions) на цьому багатомільярдному ринку.
Нагадаємо, що CME Group була утворена в результаті операції з придбання товарною біржею (Chicago Mercantile Exchange Holdings Inc.) Чикаго компанії CBOT Holdings Inc. за 8 млрд дол.
Nymex Holdings Inc. володіє Нью-Йоркською товарно-сировинною біржею (The New York Mercantile Exchange). Біржа веде свою історію від 1872р. і є найбільшим у світі торговим майданчиком з операцій із сировинними ф'ючерсами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас