У Nike виникли проблеми в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Nike виникли проблеми в Китаї

Казна та Політика
268
Компанія Nike Inc (NKE), найбільший у світі виробник кросівок і спортивного одягу, заявила, що виявила у своїх постачальників у Китаї фальсифіковану документацію, неповнолітніх робітників і невиплачені зарплати, повідомляє Reuters.
Труднощі, з якими зіткнулася компанія, головний офіс якої знаходиться в Орегоні, показують, наскільки глибоко вкоренилися проблеми, що постають перед тими, хто намагається налагодити виробництво в Китаї, особливо в період різкого збільшення витрат і жорсткості правової обстановки.
У своїй першій доповіді, присвяченій поставкам з однієї країни, Nike відзначила, що зосередила увагу на Китаї через майбутню Пекінську Олімпіаду, докладно описала зусилля, що вживаються нею, щоб змусити постачальників виконувати її етичний кодекс і китайські закони.
У доповіді відзначається, що в числі проблем були фальсифіковані відомості на зарплату і методи наймання робітників, що не забезпечують дотримання вимог до віку.
Торік Nike, що має в Китаї близько 180 виробників і приблизно 210 тисяч працівників, запустила програму перевірки особистих даних приблизно 150 тисяч робітників і виявила, що 167 чоловік були прийняті на роботу до досягнення мінімального віку, хоча зараз їм уже виповнилося 18 років
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас