ДПАУ: Більше третини банків України скоротили рівень сплати податку на прибуток у січні-лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Більше третини банків України скоротили рівень сплати податку на прибуток у січні-лютому

Казна та Політика
244
Більше третини українських банків у січні-лютому 2008 року скоротили рівень сплати податку на прибуток, повідомив голова Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Буряк.
"За січень-лютий нинішнього року 64 банку, або 37%, знизили сплату податку на прибуток на 83 млн грн", - повідомив С.Буряк на засіданні колегії ДПАУ в Ірпені в п'ятницю, що відбулося за участю прем'єр-міністра Юліи Тимошенко.
За даними голови ДПАУ, зокрема, Райффайзен Банк Аваль зменшив рівень сплати податку на прибуток на 20 млн грн, ОТП Банк - на 15 млн грн, Укрсиббанк - на 11 млн грн, Кредитпромбанк - на 5 млн грн.
С.Буряк відзначив, що доступ до інформації для аналізу в цих банках ускладнений, оскільки вони є дочірніми банками в Україні іноземних кредитно-фінансових установ.
"Ці тенденції ми будемо аналізувати", - наголосив С.Буряк.
Як повідомлялося з посиланням на дані Національного банку України, чистий прибуток українських банків у січні-лютому 2008 року склав 2,1 млрд грн, що на 91% більше, ніж за відповідний період 2007 року (1,1 млрд грн). При цьому сукупний чистий прибуток банків у лютому поточного року скоротилася в порівнянні з попереднім місяцем на 39% - до 800 млн грн. Прибутки банків за два місяці зросли на 78% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 14,4 млрд грн, видатки - на 76%, до 12,3 млрд грн (у тому числі податок на прибуток - 0,2 млрд грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас