"Газпром" придбав частку в британській компанії з виробництва електролічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" придбав частку в британській компанії з виробництва електролічильників

Енергетика
136
"Газпром", найбільша в світі газова компанія, придбала частку в британській фірмі, котра поставляє багатофункціональні електролічильники, сподіваючись на те, що продукт, котрий підвищує енергоефективність, зробить постачання "Газпрому" привабливішими для британських споживачів. - пишуть Террі Макалістер і Марк Мілнер The Guardian.
Російська компанія, яка вчора закінчила ще одне хворобливе протистояння з Україною з приводу оптових газових постачань, заявила, що частка в Truread допоможе їй диференціюватися шляхом надання інноваційних послуг. Проте назвати розмір частки або її вартість вона відмовилась.
"В умовах зростаючої заклопотаності суспільства і державних органів необхідністю скорочення викидів вуглецю в атмосферу, ця технологія, на яку розповсюджується авторське право, дозволить споживачам великої кількості сировинних товарів бути більш енергономічними і контролювати використання енергоносіїв з меншими зусиллями і витратами", - заявив Віталій Васильєв, глава Gazprom Marketing & Trading, британського підрозділу "Газпрому".
Це перше придбання "Газпрому" у Великобританії з літа 2006 року, коли він купив невелику чеширську газову фірму Pennine Natural Gas, яка обслуговує 10 тис британських клієнтів, включаючи компанію з виробництву сталі Sheffield Forgemasters. "Газпром" зазначає, що сподівається на подальше розширення в Британії, хоча очікувань з приводу швидкого придбання крупного комунального підприємства типу Centrica вже немає.
Британський уряд підтримує використання електролічильників для скорочення виборів парникових газів. У представленому в середу бюджеті обумовлено їх введення в середніх і крупних компаніях протягом наступних 5 років, чому сприятиме надання значних стимулів підприємствам, що скорочують споживання енергії.
Саймон Слейтер, директор Truread, що управляє, заявив, що участь "Газпрому" дає зелене світло для подальших розробок продуктів і послуг як в Сполученому Королівстві, так і в глобальному масштабі.
У довгостроковій перспективі уряд хотів би, щоб 45 млн газових і електричних лічильників було замінено багатофункціональними "розумними" еквівалентами - з їх допомогою енергетичні компанії можуть прочитувати свідчення дистанційно, а споживачі зможуть контролювати споживання.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас